Beelden opvragen van uw onderzoek

U heeft een beeldvormend onderzoek gehad bij Diagnostiek voor U. In het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU vindt u de uitslag (rapportage) van uw onderzoek. Hierbij staan geen beelden. Wilt u de beelden van uw onderzoek digitaal bekijken en downloaden? Dat kan! Hoe u dat doet leest u hier.

Stap 1. Gegevens controleren

Controleer vooraf of uw persoonlijk e-mailadres en 06-nummer ingevuld zijn in het cliëntportaal ‘MijnDiagnostiekvoorU’. Pas wanneer deze gegevens goed geregistreerd staan in uw cliëntportaal, kunt u uw beelden veilig downloaden.

Ga naar de website diagnostiekvooru.nl, klik op de button ‘MijnDiagnostiekvoorU’ (rechtsboven) en log in met met uw DigiD. Vervolgens klikt u op ‘Mijn gegevens’.
Nu kunt u uw gegevens controleren en aanpassen. Vergeet niet om op te slaan.

Stap 2. Vul het formulier ‘Beelden opvragen’ in

Ga naar diagnostiekvooru.nl/beelden-opvragen, of scan de QR-code hiernaast. Klik op de button ‘Ik wil mijn beelden opvragen’. Vul uw gegevens in het formulier in en klik op ‘versturen’.

Stap 3. Bekijk en download uw beelden via de e-mail van ‘Zorgbericht’

U ontvangt binnen 1 werkdag een e-mail van ‘ZorgBericht’ op uw geregistreerde e-mailadres. In deze e-mail vindt u een link en een uitleg hoe u de beelden van uw onderzoek zelf kunt bekijken en downloaden. De link is twee weken geldig. Voor het downloaden zal uw geboortedatum worden gevraagd en kunt u inloggen via een code die verschijnt op uw mobiel.

Van welke onderzoeken kunt u beelden opvragen?

  • Botdichtheidsmeting (DEXA)
  • Cardiale echo (echo hart)
  • Echo heupen zuigelingen
  • Echo prostaat
  • Echo overig
  • Fundusfoto (oogfoto)
  • Röntgenonderzoek

Let op:
Beelden van een gynaecologische echo of zwangerschapsecho kunt u niet opvragen.
Beelden opvragen voor uw arts in het ziekenhuis? Dit hoeft u niet zelf te doen. Uw arts kan hiervoor contact opnemen met Diagnostiek voor U. Zorg er wel voor dat u in het cliëntportaal MijnDiagnostiekvoorU toestemming verleent op het delen van uw medische gegevens. Hoe u dat moet doen leest u hier.